Završena je manifestacija Aqua fest 2019. u okviru koje je održana i godišnja skupština Udruženja za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo. Uz prisustvo članova UTVSI, pojedinačnih, predstavnika  JKP ViK, institucija, proizvođača opreme i projektanata održana je i godišnja skupština.

U okviru programskog dela, u uvodnom delu prof. dr. Slobodan Petković je najavio aktivnosti u 2020. godini i obeležavanje jubileja 60 godina uspešnog rada Udruženja.

Za ovu priliku Ninoslav Petrović dipl. građ. inž. prezentovao je izveštaj ,,Stanje sektora snabdevanja vodom i kanalisanja naselja u Srbiji 2018. godine’’. To je već peti izveštaj od 2014. godine koji Udruženje radi u saradnji sa Ministarstvom građevina saobraćaja i infrastrukture, PKS-om i uz podršku WB i IAWD, a preyentacija je dostupna na našem sajtu. Pored toga nam je mladi inženjer Milan Petrović prikazao sve mogućnosti elektronske komunikacije na dostupnoj Danubis internet platformi, čime bi se unapredilo i ubrzalo popunjavanje upitnika, obrada i izveštavanje. Danubis platforma omogućava pregled stanja naših i drugih vodovoda u slivu Dunava.

Pre početka redovne godišnje skupštine prezentovan je izveštaj po sprovedenoj anketi pojedinačnih članova Udruženja, kroz koju je data ocena dosadašnjeg rada Udruženja, što je takođe dostupno na našem sajtu.

Trenutno se sprovodi anketiranje preduzeća Vodovoda i kanalizacije, kao i preduzeća koja se bave proizvodnjom, prometom i zastupanjem  u oblasti opreme, delova i tehnologije u oblasti snabdevanja vodom, kanalisanja i prečišćavanje otpadnih voda. Rezultati ankete će biti dostupni na sajtu UTVSI krajem januara po završetku ankete.

Na redovnoj  Skupštini Udruženja  podnet je izveštaj o radu za 2019. godinu, kao i Program rada 2020. godinu, koji su jednoglasno usvojeni od strane članova UTVSI.

Prezentacija