Održana Skupština UTVSI – dodeljene povelje

Redovna godišnja Skupština Udruženja za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo održana je 26. maja 2022. u Domu inženjera ,,Nikola Tesla“ u Beogradu.

Skupštinu Udruženja otvorio je predsednik Skupštine Vladimir Taušanović, a radno predsedništvo su pored njega činili članovi Upravnog odbora Maja Medenica i Boris Micić.

Predsednik Udruženja Predrag Bogdanović izvestio je prisutne članove o radu Udruženja tokom 2020. i 2021. godine. Izveštaj je dat hronološki i sa bitnim podacima iz prethodnog perioda, opterećenog mnogim poslovnim i finansijskim ograničenjima uzrokovanim svetskom pandemijom. Ukratko, aktivnosti su se odvijale  u skladu sa mogućnostima i prilikama i uz mere štednje, te je ovaj period uspešno prevaziđen.

Posebna tačka sednice bila je dopuna Statuta UTVSI (u smislu formulacije da Udruženje objedinjuje stručne, naučne i tehničke delatnosti). Obrazloženje je dala Prof. dr Jasmina Agbaba, nakon čega je predlog jednoglasno usvojen.

U svečanom delu ove sednice dodeljena su priznanja za doprinos u radu Udruženja.

Ovom prilikom u znak zahvalnosti za  dugogodišnji doprinos i promociju Udruženja dodeljene su povelje članovima Udruženja iz sfere nauke, eminentnim profesorima fakulteta:

Prof. dr Slobodanu Petkoviću, redovnom profesoru u penziji Šumarskog fakulteta u Beogradu

Prof. dr Boži Dalmaciji, redovnom profesoru PMF-a Novi Sad

Prof. dr. Zagorki Tamaš, redovnom profesoru u penziji PMF-a Novi Sad